sloganfacebook en route fietsreizen twitter en route fietsreizen

Cyclosportieven

Cyclosportieven

Krachtmeting in de bergen
Warming-up

Warming-up

Trainingsweken en clinics
Recréactief

Recréactief

Sportief met een toeristisch karakter
Allround

Allround

Voor alle niveaus
Lange afstand

Lange afstand

Bijzondere trajecten
Extreem

Extreem

Veel kilometers en hoogtemeters

Proloog

Bijzondere trajecten voor wie een fietsreis graag als een avontuur ziet. Op weg naar nieuwe einders, verrassende vergezichten. Elke dag door een ander landschap fietsen in steeds een andere streek of zelfs een ander land. Je kunt voorzichtig beginnen met Maastricht-Zürich, het summum (een Latijns woord!) is natuurlijk de expeditie Maastricht-Rome.

Koersverloop

De lange-afstandstochten zijn altijd groepsreizen. Het aantal deelnemers varieert tussen 10 en 20 personen. Er zijn meestal twee begeleiders aanwezig, bij kleine deelnemersaantallen (10-12) soms één. De begeleider in de volgwagen zorgt voor ondersteuning onderweg. Die kan bestaan uit kleine reparaties, water voor de bidons, extra kleding, bevoorrading met energierepen en nog veel meer. Hij of zij staat op strategische punten langs de route en is in noodgevallen telefonisch bereikbaar.

Ontbijten en diners zijn altijd gezamenlijk op een vaste tijd. Deelnemers rijden naar eigen keuze in groepjes, alleen of met zijn tweeën. Onderweg proberen de begeleider op de fiets en die in de auto iedereen van dienst te zijn. De pauzeplaatsen op de route worden van tevoren afgesproken.

Bij de lange-afstandstochten is de terugreis van het eindpunt naar de startplaats inbegrepen. De fietsers reizen terug met de trein die door En Route gereserveerd is, de fietsen gaan meestal (zorgvuldig verpakt) in de volgwagen terug naar de startplaats. Bij de reis Maastricht-Rome is de terugreis altijd maatwerk. Sommigen zullen een paar dagen in de eeuwige stad willen blijven, anderen vliegen direct naar huis.

Lange-afstands-tochten

Genève-Côte d'Azur

Route des Grandes Alpes

Tussen het Meer van Genève en de Middellandse Zee loopt de historische Route des grandes Alpes over alle grote cols. In een week fiets je van de grazige bergweides van de Haute Savoie naar de grillige rivierdalen in het achterland van de Côte d'Azur.

Data en prijzen
Periode 1:donderdag 25 juni tot zondag 5 juli 2020Prijs:€ 1295

Lees meer

Parijs-Nice

Op de pedalen van Parijs naar Côte d'Azur

Rijd in acht prachtige etappes van de regio Parijs naar Nice, stad van de Grand Départ van de Tour de France 2020.

Data en prijzen
Periode 1:donderdag 21 mei tot zondag 31 mei 2020Prijs:€ 1295

Lees meer

Pyreneeën van oost naar west

Klassieker tussen Middellandse Zee en Atlantische Oceaan

Zeven onvergetelijke etappes tussen Middellandse Zee en Atlantische Oceaan.

Data en prijzen
Periode 1:donderdag 27 augustus tot zondag 6 september 2020Prijs:€ 1295

Lees meer

  • 1
  • 2