sloganfacebook en route fietsreizen twitter en route fietsreizen

Groepsreizen

Begeleiding

Met een groepsreis ben je verzekerd van een gecombineerde bagage- en volgwagen op de route en een deskundige reisleiding en technische assistentie. Bij cyclosportieven is het gebruikmaken van volgwagens verboden.De begeleiders assisteren waar nodig en zorgen dat iedereen zich bij aankomst in het hotel op zijn gemak voelt. Zij hebben goede contacten met de koks, die iedere avond een voedzame maaltijd op tafel zetten.

Onderweg

De volgwagen rijdt niet achter de laatsten aan, maar de bestuurder houdt iedereen in de gaten door op strategische punten te wachten. De volgwagen heeft gereedschap aan boord, evenals het gangbare reservemateriaal, zoals banden, spaken, kettingen en kabels en een EHBO-koffer. In noodgevallen biedt de volgwagen plaats aan uitvallers. 's Morgens maakt ieder zijn eigen lunchpakket en onderweg kun je je tegoed doen aan energiekoeken, bananen en ander fruit uit de volgwagen. De pauzes onderweg zijn meestal gepland bij een café/terras in dorpen of op pashoogtes.

Routes

Bij de meeste reizen is een beknopt etappeschema vermeld. Dit overzicht is altijd onder voorbehoud van noodzakelijke wijzigingen (bij grote afwijkingen brengen wij deelnemers tijdig op de hoogte). De afstanden zijn redelijk nauwkeurig, maar de ervaring leert dat geen twee fietscomputers op het zelfde traject exact de zelfde afstand aangeven. Ongeveer twee weken voor aanvang van de reis ontvangen de deelnemers de reisinformatie met duidelijke routebeschrijvingen. Deze zijn afgestemd op gebruik in combinatie met een goede wegenkaart.

Groepsgrootte

Het minimumaantal deelnemers voor een groepsreis is 10 personen, het maximumaantal is 20. Indien een groepsreis wegens onvoldoende deelname niet doorgaat krijgen de deelnemers uiterlijk 4 weken van tevoren bericht hierover.

Veiligheid en overige voorwaarden

Voor deelname aan groepsreizen en cyclosportieven is het dragen van een valhelm verplicht.Iedere deelnemer dient bij aanvang van de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en een reisverzekering te hebben afgesloten voor de gehele reisperiode.